Warsztaty kulinarne
11 stycznia w ramach programu - Owoce i warzywa w szkole, odbyły się warsztaty kulinarne "Zimowe zdrowie na talerzu" dla uczniów z klas I-III, które przeprowadziły panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Przecieszynie. Podczas spotkania dzieci poznawały zimowe sposoby przechowywania warzyw i owoców, rozwiązywały zagadki, przygotowywały atlasy warzyw i owoców, a także pyszną sałatkę jarzynową. Warsztaty nie były tylko wspaniałą zabawą w małych kucharzy, ale przede wszystkim pogłębiały wiedzę o zdrowym odżywianiu i zachęcały małych uczestników do jedzenia warzyw oraz owoców. Spotkanie zakończyło się wspólną degustacją sałatki. Dziękujemy paniom z KGW za przyjęcie naszego zaproszenia.
"Dzieci z Przecieszyna o zdrowie swe dbają
i owoce z warzywami smacznie zajadają!"